5%Australia Australia
2%Thailand Thailand
2%India India
1%Rwanda Rwanda

Prvenstvo v Kopru v polnem teku

Napočil je dan, ko Slovenija ponovno gosti najboljše balinarje, tokrat na prvenstvu stare celine. V Koper je pripotovalo dvajset reprezentanc, ki se bodo pomerile med seboj v šestih disciplinah. Slovenska zasedba je gotovo med prvimi favoriti, kar je dokazala z dosežki že na prvi tekmovalni dan. Tako Marko Švara v natančnemu zbijanju kakor tudi Aleš Borčnik v hitrostnemu zbijanju sta dosegla najboljši rezultat kvalifikacij. Svojo prvo preikušnjo sta uspešno prestala tudi Jure Kozjek in Dejan Tonejc. Presenečenj nasplošno rečeno ni bilo, morda je vredno omeniti le spodrsljal Nenada Tadića v natančnemu zbijanju, svojo priložnost bo moral iskati na popravnemu izpitu torej v drugi seriji kvalifikacij.

Foto Hegy

Zvečer smo bili priča svečani otvoritvi prvenstva, ki je bila izplejana v Taverni v mestnem središču. Vsekakor je bilo dobrodošlo za vse udeležence, da je bila kratka predvsem pa učinkovita. Prvenstvo je uradno odprl predsednik OKS Janez Kocjančič.

Foto Hegy

Medtem ko v dvoranah v Kopru gledalcev ni bilo na pretek pa smo zabeležili razmeroma visok obisk preko spletnega prenosa. Dogajanje v Kopru si je preko svetovnega spleta ogledalo preko 6.000 ljubiteljev balinanja iz vsega sveta. Vstopnice za petek ter soboto so še vedno na voljo in se prodajajo na info točki pred vstopom v dvorano na Bonifiki. Rezultate lahko tekoče spremljate tudi v rubriki rezultati na spletni strani evropskega prvenstva.