KOZJEK JURE

evropski prvak - posamezno

BORČNIK ALEŠ

evropski prvak - hitrostno zbijanje

CHIRAT GREGORY & POYET FREDERIC

evropska prvaka - dvojice

CHIRAT ALEXANDRE & MICOUD JEREMY

evropska prvaka - štafeta

GRATTAPAGLIA LUIGI

evropski prvak - natančno zbijanje

BRUZZONE EMANUELE

evropski prvak - igra v krog

   
   

Fleš novice  

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
   

GTranslate  

Slovenian English French German Italian Spanish
   
   

Statistika obiska  

44.2%Slovenia Slovenia
15.7%United States United States
8.5%Australia Australia
5.7%Croatia Croatia
4.2%Russian Federation Russian Federation
2.8%Turkey Turkey
2.8%Germany Germany
2.8%China China
1.4%Poland Poland
1.4%India India

Yesterday: 1
This Week: 1
Last Week: 13
This Month: 42
Last Month: 113
Total: 17881
   

Evropsko prvenstvo prvič v Sloveniji

Podrobnosti

Slovenija bo konec letošnjega septembra prvič gostila evropsko člansko balinarsko prvenstvo. Balinarska Zveza bo skupaj z Območno balinarsko Zvezo Slovenska Istra prvenstvo stare celine izpeljala na slovenski obali, natančneje v našemu pristaniškemu mestu Kopru. Slovenija se je že izkazala kot odličen prireditelj velikih tekmovanj med katerimi je zagotovo najodmevnejša organizacija svetovnega članskega prvenstva leta 2001 v Kranju. V Rogaški Slatini je bilo leta 2011 vrhunsko izpeljano prvo evropsko prvenstvo za članice, leta 2005 je Nova Gorica gostila svetovno prvenstvo mladincev in mlajših članov, mladinsko svetovno prvenstvo pa je bilo daljnega leta 1993 tudi v Ljubljani in sicer v balinarskih dvoranah Šiška in Balinček.

EURO 2014

Odločitev za organizacijo evropskega prvenstva je padla že lansko leto. Po velikem uspehu, ki ga je slovenska reprezentanca dosegla lani na svetovnemu prvenstvu, ko se je iz Argentine domov vrnila s šestimi kolajnami od tega s kar tremi naslovi svetovnih prvakov, bo to vsekakoro velika priložnost za promocijo najtrofejnejše slovenske športne panoge ter populacijo le-te pri mlajših generacijah. Zavedati se je namreč potrebno, da aktualna članska reprezentanca, ki vsako leto presega nove meje in nas razveseljuje z velikimi uspehi, ni večna. Slovenija je ta trenutek glede na rezultate zadnjih treh sezon zagotovo številka ena svetovnega balinanja in z obstoječo garnituro bo to lahko ob trdem delu še nekaj let. Vsekakor pa ne gre obstati ampak je potrebno vzgajati nove generacije mladih športnikov, ki nas bodo razveseljevali tudi v bodoče. V to nas zavezuje tudi 158 osvojenih kolajn, ki smo jih balinarji v vseh kategorijah osvojili za samostojno Slovenijo.

EURO 2014

EURO 2014

V Kopru bo na sporedu že devetnajsto evropsko člansko prvenstvo.  Osrednje prizorišče bo balinarska dvorana na Bonifiki v kateri domuje državni superligaš Luka Koper. Ker za izvedbo tekmovanja potrebujemo osem stez bo predtekmovalni del prvenstva potekal tudi v balinarski dvorani Markovec, ki je od osrednjega prizorišča oddaljena dobre tri kilometre. Rezervirana je tudi že lokacija za svečano otvoritev prvenstva. Le-ta bo po vzoru iz Rogaške Slatine izpeljana v mestnemu jedru, glavni oder pa bo v Taverni, ki je kot naročena za tovrstni dogodek. Sprejem in nastanitev reprezentanc bo v Hotelu Aquapark v Žusterni, tam pa bo kasneje opravljeno tudi žrebanje in na koncu slavnostni zaključek prvenstva. Tekmovalni program, ki bo tokrat strnjen na pet tekmovalnih dni, bo več kot natrpan, urnik pa je že objavljen tudi na tej spletni strani. Čeprav še ni končnega števila udeležencev pa se lahko zaradi odlične geografske lege Kopra zgodi, da bo slovenska obala gostila vseh šestindvajset evropskih reprezentanc, toliko jih je namreč registrirano pri mednarodni balinarski zvezi FIB. Tako kot smo vajeni od leta 2004 bo tudi letos na sporedu šest disciplin: hitrostno, štafetno in natančno zbijanje ter dvojice, posamezno ter igra v krog.

EURO 2014

EURO 2014

Izvršni odbor Balinarske Zveze Slovenije je na svoji osmi redni seji, dne 27. marca 2014, tudi uradno potrdil organizacijski odbor evropskega prvenstva v sledeči sestavi:

  • LAPANJA Srečko - predsednik
  • KOFOL Sandi - podpredsednik
  • PAVLIČ Ivo - podpredsednik
  • MARINKO Primož - član
  • PROKIĆ Valentina - članica
  • ROŽMAN Daniel - član
  • BUTINAR Dušan - član
  • ŽAVBI Stane ml. - član
  • ŠTUPICA Miran - član
  • HEGLER Boštjan - član

EURO 2014

EURO 2014

EURO 2014

   
   
   
   
   
   
Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank
© Balinarska Zveza Slovenije