6.2%Poland Poland
2%Republic Of Korea Republic Of Korea
2%France France

Mario Percan prvič za člane

Milan Celija, selektor hrvaške balinarske reprezentance, je izbral zasedbo za nastop na evropskemu prvenstvu v Kopru. Hrvaška bo poleg Francije in Italije na prvenstvu stare celine nastopila s šetimi igralci. Prvo svojo priložnost bo dobil debitant v članski reprezentanci Mario Percan, ki bo po vsej verjetnosti nastopil v igri dvojic skupaj s Tomislavom Kolobarićem.

Euro 2014

Ante Grančić kot edini aktualni evropski prvak ne bo branil naslova, Milan Celija je v disciplini posamično klasično tokrat dal prednost Ronaldu Marčelji, ki je na zadnjih pripravah pokazal boljšo pripravljenost. V igri bližanja in zbijanja v krog bo naše vzhodne sosede zastopal Tomislav Kolobarić, v natančnemu zbijanju pa tako kot v Pazinu Nenad Tadić.  V štafeti bosta nastopila aktualna svetovna prvaka Darijan Živolić in Leo Brnić, slednji pa bo poskušal v Kopru ubraniti naslov evropskega prvaka v hitrostnemu zbijanju.

Eric Lotto tudi tokrat za Monako

Reprezentanco Monaka bodo zastopali štirje tekmovalci na čelu katerih še vedno vztraja legendarni Eric Lotto, ki bo tudi v Kopru v igri za kolajne v igri bližanja in zbijanja v krog, skupaj z Nicolasom Lugierjem pa bo nastopil še v igri dvojic. Laugier bo nastopil v kar treh disciplinah. Poleg igre parov bo stopil na teren še v klasični igri posamezno ter v štafetnem zbijanju. V obeh tekaških preizkušnjah, tako v hitrostnemu zbijanju kakor tudi v štafeti bo nastopil Steven Choisy. Kot četrti reprezentant Eric Ciocala bo Monako zastopal v natančnemu zbijanju.