2.3%Pakistan Pakistan
2.3%Japan Japan
2.3%European Union European Union

Slovenijo vedno zastopali tudi sodniki

Slovenske delegacije je na največjih tekmovanjih vodil aktualni predsednik Balinarske Zveze Slovenije. Jože Rebec je bil nazadnje vodja delegacije leta 2011 na svetovnemu prvenstvu v Feltrah, leto dni kasneje pa je krmilo Balinarske Zveze prevzel Sandi Kofol. Poleg seletorja in reprezentantov so slovensko delegacijo redno dopolnjevali tudi slovenski mednarodni sodniki.

BZS

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je imela Slovenija tri mednarodne sodnike

• Vekoslav Stonič je postal mednarodni sodnik še v času bivše skupne države Jugoslavije, zadnjič pa je sodil na evropskemu prvenstvu leta 1996 v francoskemu Saint Vulbasu
  • Savo Bratož je prvič sodil na mladinskemu svetovnemu prvenstvu leta 1993 v Ljubljani, zadnjič pa je po nekajletnemu premoru sodil na finalu ženskega klubskega evropskega pokala leta 2013 v italijanski Bieli
  • Dušan Butinar je pričel s sojenjem na mednarodnih tekmovanjih leta 1994 na mladinskemu svetovnemu prvenstvu v Saluzzu, svojo zadnjo mednarodno tekmo pa je pred imenovanjem za sekretarja BZS sodil na članskemu evropskemu prvenstvu v Grudah, leta 2002

V začetku leta 2000 se je kvota slovenskih mednarodnih sodnikov povečala za dva nova sodnika

• Matjaž Pelc je pričel s sojenje po koncu reprezentančne kariere, s sojenjem pa je po lastni odločitvi prenehal že po nekaj letih
  • Tomaž Centa je imel svoj prvi odmevni nastop kot mednarodni sodnik leta 2001 na svetovnemu članskemu prvenstvu v Kranju ko je v imenu sodnikov prebral svečano zaprisego. S sojenjem na evropski sceni je končal leta 2011 na svetovnemu prvenstvu v Feltrah, potem pa se je preselil v Peru, kjer je našel svoj novi dom. Kot državljan Peruja je trenutno s strani FIB zadolžen za sojenje mednarodnih prvenstev na področju južne Amerike.

Aktivni mednarodni sodniki

• Bojan Taškar Beloglavec bo v letu 2014 sodil na svetovnemu prvenstvu mlajših članov in mladincev v Italiji ter na evropskemu klubskemu pokalu za ženske v Franciji
  • Danijel Milavec bo v letu 2014 sodil na mednarodnemu četveroboju za dečke v Kortah
  • Bojan Selan bo v letu 2014 kot edini slovenski mednarodni sodnik sodil na evropskemu članskemu prvenstvu v Kopru
  • Sandi Kofol, ki mu zaradi imenovanja na funkcijo predsednika Balinarske Zveze Slovenije status mednarodnega sodnika trenutno miruje

Poleg devetih sodnikov je na večini mednarodnih tekmovanj Slovenijo zastopal od leta 1993 zastopal Marjan Ferfolja in sicer kot član tekmovalne komisije FIB. V letu 2014 ga čakajo tri naloge, evropsko člansko prvenstvo v Kopru, svetovne prvenstvo za ženske v Italiji ter evropski klubski pokal za ženske v Franciji.

Ostalo spremstvo slovenske reprezentance

Vsa ta leta je slovenske reprezentance večinoma redno spremljal novinar športnega uredništva na Radiu Slovenije Zdenko Fajdiga. Od leta 2008, sta se članski reprezentanci pridružila še Sandi Kofol takrat v vlogi pshihologa ter Rok Mihič kot maser. Kako pomemben člen sta omenjeni funkciji pove tudi dejstvo, da se izkušnje iz članske izbrane vrste selijo tudi na žensko reprezentanco,  tako sta oba sodelovala tudi na evropskemu prvenstvu članic v Komiži. Leta 2012 pa se je kot zadnji članski reprezentanci pridružil tudi Boštjan Hegler in sicer z nalogo neposrednega poročanja v živo preko spleta. Prvi neposredni prenos je bil opravljen že leta 2011 na evropskemu prvenstvu članic v Rogaški Slatini, v živo pa so lahko ljubitelji balinanja spremljali zadnje evropsko prvenstvo v Pazinu ter lani v otežujočih okoliščinah tudi svetovno prvenstvo v Argentini.